Vind uw stofzuigerzak in twee eenvoudige stappen!
Top  >  Stofzuigen  >  EU-energielabel
Swirl® en het EU-energielabel voor stofzuigers

Swirl® en het EU-energielabel voor stofzuigers

Met Swirl® zit je goed!

De EU-Verordening legt sinds 1 september 2014 verplichte regels op voor de energie-efficiëntie van stofzuigers. Op 1 september 2017 wordt de tweede fase van kracht. Vanaf dan mogen stofzuigers maar een vermogen meer hebben van max. 900 watt.

Geen probleem: Swirl® stofzuigerzakken zijn uiteraard ook geschikt voor stofzuigers met een laag wattage. Dat is bevestigd en gecertificeerd door TÜV NORD, een onafhankelijk testlaboratorium.

Swirl® stofzuigerzakken met MicroPor® Plus anti-allergenenfilter bieden nog meer voordelen:

1 Energie-Efficiëntieklasse 

Dit wordt berekend met behulp van een formule die bestaat uit het geschatte jaarlijkse energieverbruik van een gemiddeld huishouden en de stofopname van de stofzuiger bij het mondstuk. De stofzuiger krijgt dan een score op een schaal van A (beste resultaat) tot G. 

2 Ø Jaarlijks energieverbruik

Deze waarde geeft het jaarlijkse energieverbruik weer van een gemiddeld huishouden. Daarbij wordt uitgegaan van 50 stofzuigbeurten per jaar op een oppervlakte van 87 m². Het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik mag niet hoger zijn dan 62 kWh per jaar.

3 Geluidsniveau of –volume

Dit geeft het geluidsniveau of volume aan van de stofzuiger op tapijt in dB(A). 

Reinigingsprestaties op harde vloeren

Dit geeft de reinigingsprestaties van de stofzuiger aan op harde vloeren. De stofopname wordt gemeten op een gestandaardiseerde harde vloer. De reinigingsprestaties moeten minstens 90% zijn.

Reinigingsprestaties op tapijten

Dit geeft de reinigingsprestaties van de stofzuiger aan op tapijt. De stofopname wordt gemeten op een gestandaardiseerd tapijt. De reinigingsprestaties moeten minstens 70% zijn.

6 Uitstoot aan stof

Dit geeft aan hoe zuiver de uitlaatlucht van de stofzuiger is tijdens het stofzuigen.