Vind uw stofzuigerzak in twee eenvoudige stappen!
Top  >  Service  >  Tips & trucs voor een schoon huis

Tips & trucs voor een schoon huis

Tips & trucs voor een schoon huis

Afhankelijk van de omstandigheden en de praktische toepassing dient u verschillende middelen, schoonmaak- en onderhoudsmethodes te gebruiken. De instructies en tips die op deze pagina's worden gegeven zijn daarom slechts aanbevelingen op basis waarvan er geen garantie- en aansprakelijkheidsclaims kunnen worden ingediend!

Ramen lappen

Hebt u geen glasreiniger meer in huis? Gebruik dan eens een beproefde methode: voeg een scheutje azijn of spiritus toe aan warm water! Citroenzuur of azijn is ideaal om hardnekkig vuil te verwijderen.
Swirl®-tip: 

  • Lap uw ramen niet in de volle zon.
  • Dan drogen ze immers te snel waardoor u lelijke strepen krijgt.
  • Stof hecht zich minder gemakkelijk aan ramen en spiegels als u een druppel glycerine in het sop doet.

Vloeronderhoud

Houten vloeren en laminaatvloeren zijn makkelijk in het onderhoud: ga regelmatig met een goed uitgewrongen dweil over parket en plankenvloeren. Breng af en toe boenwas aan. U kunt de vloer daarna nog meer doen glanzen door hem met een droge doek op te wrijven.


Omdat plankenvloeren vaak alleen in de was gezet worden, blijft het vuil makkelijker aan het hout kleven. Bij hardnekkig vuil helpt een beetje waspoeder voor witte was in warm water (40° - 60° C). Dit waspoeder bevat witmakers.

Vuil en zand hebben een schurend effect op hout en laminaat; daarom is het beter om deze vloeren eerst te stofzuigen. Stofvlokken, pluisjes en haar gaan zo mee weg en zullen niet aan de dweil kleven.

Swirl®-tip: u kunt hout en laminaat makkelijker krasvrij schoonmaken met het hulpstuk voor laminaat- en parketvloeren uit het hulpstukkenassortiment van Swirl®. Dit is voorzien van een vilten geleider waarmee u over de vloer kunt glijden zonder krassen te maken.
 

Tapijten schoonmaken op de juiste manier

Stofzuig uw tapijten regelmatig, minstens eenmaal per week. Los vuil (suiker, kruimels) krijgt u makkelijk weg met een stofzuiger. Ingedroogd vuil moet u eerst voorzichtig weghalen met een lepel of wegschrapen met een mes, en daarna wegborstelen en/of stofzuigen. Voor hardnekkig vuil moet u een in de handel verkrijgbaar speciaal schoonmaakmiddel voor tapijten gebruiken.

Belangrijk: volg altijd de instructies van de tapijtfabrikant en test het product vooraf op een onopvallende plaats.